Dünyanın antik şehirlerinden olan Kayseri (Mazaka, Kayzer), Roma döneminde Cappadocia isimli bölgenin bir parçasıydı. Bölge Kızılırmak nehrinin kuzeyinde ve Tuz Gölü’nden Fırat Nehrin’e kadar uzanmaktaydı. İpek Yolu’nun bu bölgeden geçmesi ile birlikte bir çok ulusun dikkatini çekti ve birçok medeniyetin beşiği haline geldi.
Bugün Kayseri, Orta Anadolu’nun gelişmiş şehirlerinden biri. Kültepe Höyüğü, şehirden 20 km uzaklıkta bulunan Kayseri etrafındaki antik yerleşim yeri olarak bilinir. Kayseri’nin eski başkenti olan Kaniş, MÖ 2800’den Helenistik döneme kadar önemini korumuştur. Karum (genellikle “pazar” olarak bilinir), Kültepe’ye yakın olup Asurlu tüccarlar tarafından kurulmuştur. 1948 yılında başlatılan kazı çalışmaları günümüzde de devam etmektedir. Kazılar sırasında 20.000’den fazla çivi yazısı tablet bulunarak döneme ait paha biçilemez kanıtlar bulunmuştur. Yazılarda ticaret ilişkileri, anlaşmaları ve mektuplar bulunmaktadır. Antik Bronz Çağı, Asur Ticaret Kervanları ve Hitit Çağı’na ait eşyalar kazılarda çıkartılarak şehir merkezindeki Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.
Hastanemiz üst düzey hizmet sunmak, hasta bakımı ve memnuniyeti için sürekli çalışmaktadır. Tüm ameliyatlar ve servisler kurumsal yapıda ve uluslararası geçerliliğe sahiptir. Sağlık personellerimiz arasında dünyaca ünlü profesörler bulunmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz tüm ameliyatlarda, hastane genelinde ve kullandığımız tüm alanlardaki görüntüleme sistemlerinde en son teknoloji kullanmaktayız. Tüm kliniklerimiz modern hastanelerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Hastalıkların neredeyse tamamının tedavileri ve araştırmaları hastanelerimiz bünyesinde yapılmaktadır. Ameliyatlardaki yüksek başarı oranı ve yüksek hasta memnuniyeti hastanelerimizi Türkiye ve dünyadaki birçok hastane için aranan standartları karşılayan hastane haline getirmiştir. Üniversite hastanesi olarak, halk sağlığı sorunlarına önem vermekteyiz. Hastanelerimizin en iyiler arasında devam etmesi için üniversite genelinde özel araştırma merkezlerimiz bulunmaktadır. Bu merkezler arasında; Genetik ve Kök Hücre Merkezi, Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi, Klinik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Vektör-Kaynaklı Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunmaktadır.
Kayseri Kalesi, Hunat Cami ve medresesi, Gevher Nesibe Medresesi (Selçuk Müzesi ile çevrili), Döner Kubbe, Karatay Hanı, Sultan Hanı, Çifte Kümbet, Hacı Kılıç Cami ve Kurşunlu Cami en önemli tarihi anıtlardır. Bunların çoğu şehir merkezinde yer almaktadır. Sultan Sazlığı, Kapuzbaşı Şelalesi, Soğanlı Vadisi, ve Ağırnas Yeraltı Şehri Kayseri’nin doğal güzellikleri arasında yer almaktadır.
Yüksekliği 3917 metre ve Türkiye’nin volkanik dağı olma özelliklerine sahip Erciyes Dağı Kayseri’de bulunmaktadır. Erciyes Dağı’nda bulunan kayak merkezi Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biridir. Kışın Erciyes Dağı’nın akrları üzerinde kayak yapmak ziyaretçiler için hem eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlar. Erciyes Kayak Merkezi Erciyes Üniversitesi’nden yaklaşık olarak 25 km uzaklıktadır.
Kayseri’nin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra konaklama ve mutfağından bahsetmeye değer. Şehir merkezinde bulunan 5 yıldızlı otellerin yanı sıra 3 ve 4 yıldızlı oteller de şehir merkezinde yer almaktadır. Kayseri’nin meşhur pastırma ve sucuğuyla birlikte; mantı, suböreği, katmer, yağlama, kurşunaşı, bazlama, fırınağzı, arabaşı, aside, nevzine ve sarma şehrin meşhur lezzetlerindendir.
1.434.357 (sayı İngilizcesinde de değişecek) kişilik nüfusa sahip olan Kayseri, sanayi ve üretim konusunda büyük ilerleme kaydetmiştir. Endüstri şehri olan Kayseri, ünlü markaları ile tanınmaktadır. Kayseri özel ve devlet olmak üzere birçok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar; Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’dir. Birçok iş adamı ve bürokrat Kayserilidir. On birinci cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuzek Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Kayserilidir. İstanbul ve Antalya’ya günlük olarak 16 direkt uçuş ve günlük olarak Almanya ve Hollanda’ya direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Kayseri’de gelişmiş otoyolları ve tren yolları bulmak mümkün.
Kayseri havalimanı şehir merkezinden 6 km uzaklıkta bulunmakla birlikte Erciyes Üniversitesi’ne 10 km uzaklıktadır. Araba ile 5 ila 10 dakika arasında ulaşım sağlanabilir. Kayseri Kapadokya’ya 70 km uzaklıkta ve yolları ile Ürgüp, Göreme’de bulunan dünyaca ünlü peri bacalarını gezebilir, balon turları ile manzarayı seyredebilirsiniz.